Liike on pääasia

Edessä on viikonloppu Naantalin kylpylässä. Luvassa ei ole rentoa menoa, vaan tiukkaa parisuhteen asiaa, istumista, pohtimista, tunteiden kirjoa. On siis ennakoitava tuleva tilanne ja mentävä salille kohentamaan – ainakin takaliston lihaksia. Että jaksaa istua. Mennään Eteenpäin- avioparijuttu on maassamme eri hotelleissa suosittu ilman ryhmätöitä tapahtuva rakkauden lämpökuuri. Jos kiinnostaa www.memennaaneteenpain.fi.

Ennen seminaaria piti tietysti poiketa kampaajalla. Miten ollakaan, puhe siirtyi kuntoiluun tai sen puutteeseen. Kun kertoo omasta vaatimattomasta kuntopolustaan, huomaa kohta innostusta myös toisessa. Tuttu tekstiä: ”Ehkä sitä pitäisi kai mennä salille.” Yes, totta. Tule mukaan!

Tästä se taas lähtee, nyt vaan hikea pintaan soutulaitteen avulla. Samalla joutuu tarkkailemaan kipupistettä lonkassa ettei riehu liikaa. Onhan se merkillistä, että toinen puoli on täysin oireeton ja toinen reistaa. Kun syke alkaa nousta ja huppari tuntuu liian lämpimältä, on aika vaihtaa jalkoja vahvistavaan laitteeseen, lisätä vastusta ja antaa palaa. Siitä toivottavasti pakaralihaksetkin saavat osansa.

Ovi aukeaa ja salille saapuu myös kaksi mukavaa naisihmistä. He kertovat olevansa aloittelijoita ja sitoutuneita edistämään omaa hyvinvointia. Siitä vaan polkemaan! Molemmilla tuntuu olevan tehoa pelissä ja iloinen ote asiaan. Heistä huokuu mukavaa ja rentoa itsensä hyväksymistä, omien rajojen ymmärtämistä ja samalla halua ylläpitää liikettä kehossaan. Puhummekin liikkeestä. Sali tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden liikeratojen ylläpitämiseen. Kenellä isompia tavoitteita, kenellä vaatimattomampia. Liike merkitsee sitä, ettei jämähdä paikoilleen ja anna lihasten ja nivelten lamautua.

Toisten kuntosalin käyttäjien kohtaaminen antaa puhtia. Samalla voi oppia uutta, jokaisella on oma kehotarinansa. Ihan tervettä kenties ei löydykään, mutta kaikki olemme matkalla kohti parempaa olotilaa. Toki toinen haluaa olla omissa oloissaan, keskittyä omaan kuntoiluun ja se on hänen oikeutensa. Joidenkin kanssa taas pari sanaa avaa mukavasti näköaloja ja tulee mieli palata taas uudestaan.

Kohtalotoveruus yhdistää – ja liike!

Maija Nyman