Nyt se on totta! Nimittäin säännöllinen oman kunnon kohennus lempeästi, järkevästi ja hyvillä mielin. Ei siis painetta ja pakotusta, vaan rentoa iloa omasta kehosta ja mielestä. Tavoitteena tulla itselleen tutummaksi, kuulostella lihasten viestiä ja tarjota itselleen parempaa jaksamista.

Nyt ei anneta periksi, vaan katse kohti salia, sen siistiä ja levollista tunnelmaa, sen haastavia laitteita, joiden kanssa tullaan tutuiksi veto kerrallaan.

Tuntien oman innostumisen lahjani, olen usein elämässä aloittanut kaikenlaista ja myös jättänyt kesken. Halua on ollut, mutta sitten on muka tullut esteitä tai väsyttää ja muuten vaan on lamaantunut. On hyvä tuntea oman tunnetilan ailahteluja ja sitoutumisen asteita. Pääasia, että on itselleen rehellinen ja lähtee siltä pohjalta rakentamaan uutta. On parasta unohtaa vertailu toisten ihmisen saavutuksiin, ulkonäköön, vauhtiin ja voimanponnistuksiin ja ottaa itseään aika ajoin niskasta ja avata taas kerran kuntosalin ovi. Kun on päässyt sisälle asti, kaikki muu hoituukin itsestään.

Ihmisen ikä on kaunis kaari, johon mahtuu huonoja ja hyviä ajanjaksoja. Ikääntyessä toivoo viisastuvansa, mutta kuntosalin kohdalla koen aina aloittavani ensimmäiseltä luokalta. Pääasia, että aloittaa, haluaa vahvistua omilla ehdoillaan itsensä parhaaksi. Kun minä voin hyvin, se vaikuttaa muihinkin ihmisiin. Kun ryhti paranee, samalla kohentuu sisäinenkin ryhti ja se on tavoiteltava asia.

Maija Nyman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *