Monta tietä hyvään elämään

Eipä ole lehteä, jossa ei kerrottaisi neuvoja selkävaivoihin. Jumppaa näin, venytä eri suuntiin, punnerra ja puserra… Otan talteen lehtileikkeitä, jotka sitten jäävät lojumaan keittiön pöydälle. Vähän niin kuin erilaiset reseptitkin. Mutta tuleepahan tunne, että tästä se alkaa, nyt olen valmis heittäytymään uuteen menoon – jälleen kerran!

Erityisesti jäin koukkuun Hesarin artikkeliin: Psoas-treeni vie alaselkäkivut. Tämä ”kehon sisäfileeksi” kutsuttu lihas löytyy juuri sieltä, missä oletan omien ongelmieni ytimen olevan. Toki lähipäivinä tuleva TT-kuvauksen vastaus saattaa antaa muutakin ajateltavaa. Olen suunnannut ajatukseni ja tahtotilani juuri näihin sisäfileisiini. Se onnistuu, kun keskittyy, supistaa ja pyörittää palloa lonkan alla. Tähän saumaan osuu myös alkamani Pilates-venytys, jossa etsin tahdolla juuri olenneisia alueita hitaasti, mutta varmasti. Unohtamatta terveellistä ruokavaliota.

Itseni tuntien ja armahtaen, oletan innostuksen kestävän jonkin aikaa Ehkä pitkäänkin, kun ja jos alan saada tuloksia aikaan. Pitää saada edes pieni kokemus onnistumisesta, että jaksaa. Ja voi antaa itselleen pokaalin. Tätä kasvatusmetodiahan käytämme lasten suhteen: Anna palaa, kyllä sinä onnistut, hyvin menee…vaikka ei menisi oikein vielä mitenkään.

Hyvä elämä koostuu monista osa-alueista, pienistäkin. Ilo otetusta kivuttomasta askeleesta, lumen lumon ihmettely, lapsen silmien kirkkaus, lähimmäisen kädenpuristus, Luojan luoman pikkulinnun ilo lintulaudalla. Löytyyhän niitä, myös salin ulkopuolelta. Mielikuvitusta ja luovuutta peliin erityisesti tulevana Ystävänpäivänä ja hyvä tästä tulee!

Lämmöllä, Maija Nyman