Sopivasti kuulostellen

On aika avata taas kuntosalin ovi. Samalla on mietittävä tasapainoa oman kunnon ja tarjolla olevien laitteiden haasteiden keskellä: mikä laite tänään tehokkain ja mihin, entä alaselän rajoitukset, mitä kehoni juuri nyt kaipaa ja tarvitsee… On hyvä aloittaa siitä, missä kokee olevansa ”kotona”, joka tuntuu miellyttävältä ja antaa hyvän startin. Pyörän polkemista, reipasta kävelyä sen verran tehokkaasti, että veri alkaa kiertää ja keho herää. Tässä kohtaa mielellään haluaisi antaa periksi, mutta eipä kannata! Mitään pakkoa ei ole, mutta itseään ei myöskään kannata petkuttaa tekemällä vain jotain sinnepäin.

Radio luo mukavaa tunnelmaa ja samalla saa kuulla maailman tilanteesta, puolueiden kannatuslukujen heilahduksista ja miettiä nykysäveltäjien sanoituksia musiikin alueella. On mukavaa olla sen verran ikääntynyt, ettei mikään uutinen enää oikeastaan yllätä ja nuorten muusikoiden romantiikan tuskakin tuntuu jotenkin hellyttävältä – vaikka tietysti se on ihan oikeaa heidän maailmassaan tänään.

Omat ajatukset seikkailevat yhdessä jalkaprässin suihkeen kanssa ja sen lomassa on mahdollista tehdä joku hyvä oivalluskin. Kokenut salin kuluttaja kenties osaa keskittyä myös ajatuksissaan tehokkaasti laitteiden tehoon ja niistä saamaansa hyötyyn. Hän seuraa mittareita ja nostaa tehoja. Ihailen sellaisia, jotka ovat päässeet pitkälle. Tiedän, ettei se ole tullut helpolla, kotona makoilemalla, vaan sisukkaalla ja sitkeällä sitoutumisella itsensä parhaaksi. Sellaisen minäkin pyrin ja annan siitä itselleni jo pari pistettä!

Jopa tuntuu mukavalta huomata, että voin vähän lisätä jalkapärässin voimaa ja käsivarsien tehokasta liikettä. Kokeilen toisinaan lapsenlapseni käsivartta ja yhdessä ihmetellään pikkumiehen isoa hauista ja siitä pursuavaa elämänvoimaa. Jospa mummokin yltäisi tuollaiseen riemuun ennen joulua! Siihen on sopivasti aikaa ja se merkitsee salin oven avaamista säännöllisesti. Näitä miettiessä seuraan silmäkovana pyöräilyn kalorikulutusta, nopeutta ja kilometrimäärää. Eipä sen nyt kummonen vielä ole, mutta muutama kilometri seitsemässä minuutissa ja vyötärölle taas avokadosmoothien mentävä aukko!

Maija Nyman