Ystävyyttä ilmassa!

Hyvää Ystävänpäivää sinä suur- tai pienkuntoilija! Päivää sopii juhlia tavalla, joka sopii omalle vartalolle ja terveydentilalle. Kuka polkaisee salille; nostaa puntteja, polkee ja punnertaa, soutaa ja venyttelee kasvoilla hymyä, otsalla hikeä kalorikulutusmittari silmien alla. Toinen puolestaan sauvakävelee lenkillä, toinen käy shoppailemassa, kolmas katsomassa omaistaan palvelutalossa, ystävää sairaalassa tai kotioloissa. Pääasia, että tänään tehdään hyvää!

Juuri nyt ystävyydelle on erityistilaus kaikkien kohu-uutisten keskellä. Tiedän, että tässäkin pikkukaupungissa löytyy ihmisiä, joilla ei ole yhtään ystävää. He ovat muuttaneet työn perään, kuolleet tai yhteys on katkennut johonkin selvittämättömään ristiriitaan vuosien aikana. Joku on vastikään muuttanut kaupunkiin eikä ole päässyt oikein kiinni mihinkään. Kukaan ei tervehdi, ei kohtaa eikä auta, jos on hätä. Pankkineidinkään kanssa ei enää tarvitse kohdata, apteekissa jonotetaan lappu kädessä, kirkossakin istutaan katseet eteenpäin eikä kukaan tahdo tervehtiä kädestä pitäen.

Tämä ei enää vetele! Jos isäni sukupolvi antoi perinnöksi lauseen: ”Kaveria ei jätetä”, mihin se on meiltä unohtunut. Se joukko, jonka ”kuntosalit” olivat pellolla ja tehtaissa, talonrakennuksilla ja navetoissa, valmisti meille tämän maan ja hyvinvoinnin, avasi tietä koulutukseen ja parempaan elintasoon. Ja nyt juuri he makaavat märissä vaipoissaan!

No, mitä minä muita moittimaan, parasta katsoa vaan peiliin. Jos jokainen tekisi hyvän teon päivässä, lohjalaisten kasvoille nousisi enemmän hymyä. Ellet usko, kokeile juuri nyt Ystäväpäivänä!

Ei maksa mitään ellet nyt tarjoa kahvikupposta jollekin. Ei vaadi edes kovaa kuntoa, vaikka ei siitä haittaakaan ole. Jos nimittäin alat jutella ventovieraan kanssa kaupan kassalla.

Ystävyydellä, Maija Nyman